Çocuklar İle Vakit Geçirebileceğiniz Ev Aktiviteleri
Temmuz 27, 2018 Share

Çocuklar İle Vakit Geçirebileceğiniz Ev Aktiviteleri

Çocukların özellikle büyüme süreçlerinde, aile ve ebeveynleri ile birlikte aktivite yapmaları, gelecekteki yılları için yatırımdır. Sosyal gelişim, fiziksel ve zihinsel gelişimleri için ilk yaşından itibaren hem bireysel aktivitelere yönlendirilmeli hem de birlikte etkinlikle yapılmalıdır. Çocuklar ile vakit geçirebileceğiniz ev aktiviteleri, toplumda rol alma, takım çalışmalarına uyum sağlama ve kişisel gelişimin temelleridir. Bebek ve çocukların yaşlarına göre etkinliklerle, kaliteli zaman paylaşımı yapabilirsiniz.

1- 5 Yaş Arası Bebekler İçin Aktiviteler

Puzzle her bebek için mutlaka tamamlanması gereken ve farklı boyutlarda, yaşına göre oynanması gereken önemli gereçlerdendir. Bebekler için kalın karton, silikon gibi maddelerden yapılan, yaşına göre daha çok parçalı ve ince kartonlara dönüşen puzzle yapımı, aile ile yapılmalı, hayatın bir araya getirilmesi ve yaşamı boyunca ihtiyacı olan temel parçaları bulma, tamamlama, birleştirme ve büyük resmi oluşturma gibi etkinlikleri, küçük yaşlarda edinebilir.

Eskiden tüm oyuncakçılarda olan fakat son zamanlarda üretilmeyen şehir legolarını, ahşap malzemelerden kendiniz üretebilirsiniz. Kat kat evlerden bir şehir oluşturan, çeşitli bina türleri ile farklı boyutlarda çatıları dizayn eden oyuncak setleri, dünyadaki diğer insanların varlığı, kalabalık toplumlarda çekirdek aile yaşamı olgusu ve diğer hayatlara saygı bilincinin yerleşmesini sağlar. Çocuklar ile vakit geçirebileceğiniz ev aktiviteleri arasında mutlaka parçadan bütün oluşturma oyunları oynanmalıdır.

Bebeğin dünyası tüm insanları barındıracak türden ve kraliyet oluşturma babında değil, toplumda birey üzerine inşa edilmelidir.

Oyun Çağı Çocukları İçin Aktiviteler

Tüm bireylerin karakteristik özellikleri, mizaçları, yaşam görüşleri 9 yaşına kadar oluşur. Sonrasında verilen hiçbir alışkanlık veya deneyim etkili olmaz. sBebeğin yaşam temelleri, karakter ve özellikleri 9 yaşına kadar verilen ilgi, alaka ve birlikte paylaşımlarla temel alır ve bu deneyimler üzerine inşa edilir.

9 yaş sonrasında ise bol eğlenceli ve onun da söz sahibi olduğu, bir birey olarak rahatlıkla duygu ve düşüncelerini ifade edebileceği aktiviteler yapılabilir. Karaoke yapmak, şarkı söylemek, tahmin oyunları oynamak meslek seçimlerinde toplumda konuşabilme, sosyal etkileşimde bulunabilme gibi yetilerini artırır. Piknik, doğa gezisi, küçük madde deneyleri gibi etkinlikler sıklıkla yapılmalıdır.

admin

admin